Dierenosteopathie

Carla van Nunen (Oirschot) is gecertificeerd dierenosteopaat. Ze behandelt graag paarden en honden. Met veel kennis van zaken gaat ze op zoek naar de oorzaak achter de problemen van je huisdier. Zachtheid en respect zijn de basis van haar benadering.

Osteopathie is een manuele geneeswijze die het lichaam van een dier als een geheel ziet. In 2011 behaalde Carla haar diploma bij het International College for Research on Equine Osteopathy (ICREO).

Wanneer dierenosteopathie?

Heeft je paard (of hond) problemen met bewegen? Is hij stijf of onregelmatig? In veel gevallen kan een osteopatische behandeling de bewegelijkheid van zijn/haar lichaam herstellen.

Misschien wil je voorkomen dat de klachten van je paard blijvende problemen veroorzaken. Dan kun je de hulp van een osteopaat al in een vroeg stadium inroepen:

Veel lichaamsfuncties worden aangestuurd vanuit het zenuwstelsel en de wervelkolom. Daarom heeft een osteopatische behandeling – via de wervelkolom – ook invloed op klachten als:

Samenwerking met dierenarts

In sommige gevallen overlegt Carla graag met je dierenarts. Bijvoorbeeld als ze wil uitsluiten dat je dier specialistische zorg nodig heeft.

Contact

Meer weten of een afspraak maken? Neem contact op met Carla van Nunen.